INDEX

ARA BUSCA SEARCH

ÜYE OL

KATEGORİLER

Mart 2024
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Eyl    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
RSS

FRANKFURT’TA BİR KEDİCİ: DONNA R.

Aybige Mert

UNA TIENDA DE GATO EN FRANKFURT: DONNA R.

A CAT SHOP IN FRANKFURT: DONNA R.

Foto ©Aybige Mert

Geçtiğimiz on yıl içinde Frankfurt’a en az yedi-sekiz kere gitmişimdir. Bu küçücük şehirdeki görülecek gezilecek yerler, müzeler vs. daha ilk gidişte tükendiği için, benim için, her gidişte denk geldiğim muhteşem sergiler dışında, şehrin hâlâ ilgi çekici en önemli iki yeri, cumartesi sabahları Main Nehri kıyısına kurulan bit pazarı ve eski Frankfurt’un merkezi olan Römer’deki kedici dükkân. Bu kedici dükkânın ikinci katında da,  sembolik  bir ücret ödeyerek gezilen, küçük (temsili demek daha doğru belki çünkü bizim evdeki koleksiyon kesinlikle daha geniş) bir kedi müzesi bulunuyor.

Donna R.’yi Frankfurt’a ilk gidişimde keşfetmiştim ve ondan sonra benim için her yolculukta ilk uğranacak adres olmuştu. Her ne kadar, her seferinde ben ilk gün koşa koşa kendimi dükkâna atsam ve oradan elim kolum dolu ayrılsam da, dükkândaki bayan (yine her seferinde) beni ve dükkâna girip çıkan diğer insanları mümkün olan en ciddi ve donuk yüz ifadesiyle karşılar, müzeye Türkiye’den çini ve el örgüsü kediler hediye götürmüş olmama rağmen (tabii ki) asla hatırlamaz, sohbet etme girişimlerimi boğazıma tıkar ve yine aynı ifadeyle uğurlar. Bu arada, Frankfurt’ta hiç sokak kedisi görmediğim ve kaldığımız süre boyunca hiçbir kediyle yarenlik edemediğim için, dükkândaki tepkisiz pisiyle sohbet etmeye çalışırım ve ondan da yüz göremem.

Bu sefer kedicik de yoktu, dükkândaki ürünler de eskisi gibi değildi. Cumartesi sabahı nehrin kıyısına, bit pazarının kurulmuş olması gereken yere koştuğumda, pazarın yerinde de yeller esiyordu. Bu sefer Frankfurt bir garipti…


Yorumlar


Sukran Yigit
16 Kasım 2010, 22:01

Merhaba,

evet dükkanin sahibesi ayni anlattiginiz gibi, asagi yukari onbes senedir öyle.
Yazin giderseniz o muhtesem kedi dükkanin kapisinin önünde oturur ve üzerinde hep bir yazili asili olur: “Lütfen kediye dokunmayiniz!”
Sevgiler

Kedi Defteri
17 Kasım 2010, 14:59

Yolum Frankfurt’a hep kış aylarinda dűştűğűnden o uyarıyla da neyse ki karşılaşmamışım :)
Sevgiler.

Pingbackkedidefteri.com » ANGELO SPAGNOLO KEDİSİ
05 Ağustos 2011, 00:30

[...] kediyi, 7-8 yıl önce olsa gerek, Frankfurt’ta hep alışveriş yaptığım kedici dükkânda gördüm. Görür görmez yalınlığına bayıldım. Koleksiyonumun en sevdiğim parçalarından [...]

Yorum yaz