INDEX

ARA BUSCA SEARCH

ÜYE OL

KATEGORİLER

Nisan 2024
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Eyl    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
RSS

YENİ YILLA GELEN KEDİ

Aybige Mert

EL GATO QUE VINÓ PARA LA NAVIDAD

THE CAT WHO CAME FOR CHRISTMAS

Cleveland Amory’nin 1991’de Remzi Kitabevi’nden çıkmış olan bu kitabı, benim çok severek okuduğum, hatta birkaç kere daha okumaktan hoşlanacağım bir kedi kitabı. Kedi Defteri yayına girdiğinden beri, kedili kitaplara yer verirken, elim sürekli bu kitaba gitti ama yazmak için doğru zamanın yani yeni yılın gelmesini bekledim. Her yeni yıl, yeni umutlar yeşertir, iyi duygularla doldurur insanı. İşte bu güzel duygularla dolu günlerde okunası bir kitap Yeni Yılla Gelen Kedi.

New York’ta yaşayan Boston’lu yazar Cleveland Amory, gerçek bir hayvansever. Yazarlığının yanısıra, 1967 yılında kendi kurduğu Hayvanlar Vakfı’nın fahri başkanlığını da yapan Amory, hayvan hakları mücadelesini sadece yazdıklarıyla değil sahada da en etkili biçimde sürdürüyor. Tekne kiralayıp Kanada’da yapılan yavru fok kıyımına karşı çıkmaktan, helikopter kiralayıp Amerika Büyük Kanyon’da sefalet içinde yaşayan yaban eşeklerini kurtarmaya, bir sürü yüksek bütçeli ve cesaret isteyen çalışmanın içinde yer almış olan Amory, gözükara bir aktivist .

Mesleği ve hayvanlarla ilgili çalışmaları nedeniyle sürekli yolculuk etmek zorunda olan Cleveland Amory, yaşam tarzı yüzünden evinde sürekli bir hayvan beslemiyormuş. Evinin kapılarını sadece kurtarılmış hayvanlar için yeni bir yuva bulunana kadar geçici barınak olarak açıyormuş onlara. Taaa ki, bir noel gecesi asistanının onu bir binanın havalandırma boşluğuna sığınmış yaralı bir yavru kediyi kurtarma operasyonuna yardım etmeye çağırmasına kadar. Kitabın orijinal adı olan Noelle Gelen Kedi de buradan geliyor işte.

Ağzı yaralı, kalçası sakat halde kurtarılan kedi yavrusu, Amory’nin evine geçici olarak gelmiş ve geliş o geliş, bir daha gitmemiş. Yeşil gözlü kazazedeyi yıkayan Amory, büyük bir sürprizle karşılaşmış çünkü o kirin pasın altından bembeyaz bir kedi yavrusu çıkmış. İkili arasındaki karşılıklı kurallarını koyma, birlikte yaşamayı öğrenme ve isim seçimi süreci oldukça eğlenceli bir dille anlatılıyor yazar tarafından. Sancılı isim koyma süreci sonuçlandığında, bembeyaz yavrunun görünüşüne uygun bir ismi oluyor: Kutup Ayısı.

Cleveland Amory ve Kutup Ayısı’nın öyküsü, okunabilecek en hoş kedi kitaplarından birini çıkarıyor okuyucunun karşısına. Alın, okuyun, Kutup Ayısı’yla siz de tanışın.

Yorum yaz