INDEX

ARA BUSCA SEARCH

ÜYE OL

KATEGORİLER

Mart 2024
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Eyl    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
RSS

PİSİ PİSİ VAR MI SENİN GİBİSİ?

Aybige Mert

BIGOTES RETORCIDOS

TWISTED WHISKERS

Tamamen bir tesadüf sonucu birlikte yaşamaya başladığı iki sokak kedisi sayesinde bir kedisever olan ve daha sonra da kedi ırkı hakkında öğrendiklerini başkalarının kedilerle yaşadığı sorunları çözmekte kullanmaya başlayarak bir “kedi davranışları uzmanı” olmuş olan Pam Johnson’ın, dilimize Pisi Pisi Var Mı Senin Gibisi adıyla çevrilmiş olan kitabı, Kelebek Yayınları’nın inceleme serisinden Ağustos 1999’da çıkmış.

Kitabın içine düştüğüm tarihe göre çıktıktan iki ay sonra da ben almışım. Ama birkaç ay öncesine kadar bir türlü elim varıp da okuyamamıştım kitabı. Birkaç ay önce okumak için elime aldığımda da bitmek bilmedi. Kedi davranışları ile ilgili bilgi sahibi olmak konusunda, oldukça yardımcı bir kitap olan Kedi Psikolojisi’nden sonra, bu kitabı okurken pek mutlu olmadım. O kitapta kedilere yardımcı olmaya çalışan bir doktor, bu kitapta ise “sorunlu kedileri” olan insanlara yardımcı olmaya çalışan ve kendine uzman diyen birini gördüm.

Kitap boyunca sürekli sözü edilen ve pompalanan bitkisel/alternatif “tedavi” telkinleri ve “bakınız arka sayfada adresi olan marka” şeklindeki ürün pazarlama tarzı da, kitabı okurken beni ayrıca rahatsız eden şeyler oldu.

Satın alınması ve okunması gereksiz bir kitap için, “Böyle de bir şey var, aradan çıksın” diye yazılmış bir yazı…

Yorum yaz