INDEX

ARA BUSCA SEARCH

ÜYE OL

KATEGORİLER

Mart 2024
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Eyl    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
RSS

OLD TOM

Aybige Mert

Foto ©Aybige Mert

Bu sabah Kerim’le, Londra’nın bir yağmurlu bir güneşli havasını sineye çekip, güzel bir pazar sabahı yaşamaya kararlı adımlarla Columbia Road Çiçek Pazarı’na gittik. Terasımıza mis kokulu karanfiller, lavantalar ve insanı “Akdeniiiiz  akşamlarııııııı…” diye hıçkırtan ayçiçekleri aldık. Yediğimiz içtiğimiz bizim olsun ama füme somonlu sandviç ve kırmızı şarapla pek keyifli bir kahvaltı ettik.

Eve gelince, güzelim ayçiçeklerini hemen suya koydum, cuma günü Borough Market’taki biracıdan aldığım Old Tom marka kedili biralara figüran ettim. İngiliz bira markası Old Tom, 1899’dan beri Stockport’ta üretim yapıyor. WBA (World Beer Awards) tarafından dünyanın en iyi ale’i seçilmiş olan Old Tom’un bende orijinali (ale) ve  koleksiyon amaçlı alınmış ve ağzıma sürmeyi pek düşünmediğim zencefilli ve çikolatalı çeşitleri var.


Yorumlar


defne
19 Haziran 2011, 18:44

İngilterede hamgi puba gitsem hepside kendi yapımları alelerin world best beer olduğunu iddea ediyor ama ben Efes’in üzerine bira içmedim daha. Birde sabah kahvaltısına takıldım, somon ve şarap mı? Özledim ingiltereyi, az kaldı orada kendimi tolkin’in masal diyarına girmiş, gelenekselliklerinden hiçbirşeyi değiştirmedikleri için zaman öncesi masal alemine girdiğim hissine kapılıyorum. Bir ay su gibi gelip geçiyor. Sonra yine Türkiyenin gece gündüz arılar diyarı gibi zamanın hızla akışını özleyip geri dönüyorum.

Kedi Defteri
19 Haziran 2011, 18:56

Defneciğim, Efes’in üzerine ben de tanımam. Kahvaltıda şarap/rakı, özellikle Bozcaada’da pek sevdiğimiz bir şeydir. Sabah mangal yakılır, yağlı sardalyalar ya da kupesler üzerine dizilir, yanına da buz gibi rakı ya da beyaz şarap. Londra ellerinde, eldekiyle yetinip somonlu sandviç+şarap yapıverdik şifa niyetine :) . Londra’nın eski film dekoru hallerini ben de pek seviyorum. Ama Oxford Str. vs. civarı koşan insanların bulunduğu arı kovanı bölgelerde daralıyorum.

Yorum yaz