INDEX

ARA BUSCA SEARCH

ÜYE OL

KATEGORİLER

Mart 2024
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Eyl    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
RSS

ZÜMRÜT

Aybige Mert

ZUMRUT (ESMERALDA)

ZUMRUT (EMERALD)

Foto ©Aybige Mert

Zümrüt’le tanışıklığımız yeni. Kendisi, Yedikule Hayvan Barınağı’nın eski sakinlerinden ve Doktor’un yeni ev arkadaşı.

O, barınağa terkedilip gitmiş olmanın hırçınlığını üstünden henüz atamadığı için herkese, ben de, eve adım atar atmaz Doktor’u hırpalamaya başladığı için ona karşı henüz sırt tüylerimiz kabarık duruyoruz. Çocuk ruhlu, pırlanta kalpli, meraklı Doktor kendisine ne zaman yaklaşsa, oynamak, koklamak istese, bu engerek kuyruklu, patlatıyor patiyi. Evdeki kuyruklu ve kuyruksuz iki adamın da ondan ödü kopuyor.

Zümrüt, iyi, güzel, hoş ama bence o kuyruğuna da yansımış olan engereklik korkarım ki kalıcı. Bakışlara baksanıza…


Yorumlar


O kedinin sahibi
10 Ekim 2011, 11:46

Şimdi annem ;

Birincisi bu kızın adı Zümrüt değil. Sen ona “3 numara” diyebilirsin geçici olarak. Adı netleşince onu da söyleriz. Ancak olmuyo böyle kamuya mal olmuş mecralarda kıza isimler takmak. Ezcümle Zümrüt değil.

İkincisi, çok sopa yesek de kızı ikimiz de seviyoruz. Sopası veya varlığı evde olmadığında eksiklik duymaya başladık. Demek ki artık o bizden…

Üçüncüsü ; kendisi bir Russian Blue. Yani safkan Rus’tur. Ancak dişiliğinin Rus’luk ve çağrıştırabileceği şeylerle ilgisi yoktur. :) Kamuyu bu konuda da bilgilendireyim.

Dördüncüsü ; sen resimleri çekeli bayağı oldu galiba. Kız o arada büyük gelişmeler kaydetti. Artık akşamları kafasını dizime yaslayıp uyumaya başladı. Bu arada da beklenmeyen oldu ; Doktor kıskanmaya başladı bu durumu. Bi acayip haldeyim, acayip haldeeee :)

Beşincisi ; ortak tanıdıklar için gugıl plas’ta güzel resimler var kızımın.

Ama hakkaten pis bakıyor kız ya… :)

O kedinin sahibi
10 Ekim 2011, 11:47

Zümrüt değil adıııııııııııııı, hasta etme adamıııııııı

Kedi Defteri
10 Ekim 2011, 11:58

Sevgili kendini “o kedinin sahibi” sanan adam. Sen hiçbir şey anlamamışsın.

Birincisi; onlar senin sahibin, sen onların değil, sus ve otur aşağıya. :)

İkincisi; Yedikule’den evinize teşrif ettiğinde adı Zümrüt olarak kayıtlara geçmişti, bence kendisine yakışıyor da bu isim.

Üçüncüsü; kız daha ne kadar isimsiz gezecek, ayrıca senin şimdi ona abuk Amerikan dizilerinden seçeceğin isim ne olur kim bilir.

Dördüncüsü; Zümrüüüüüt! :)

O kedinin sahibi ( I choose the blue pills)
10 Ekim 2011, 12:08

Valla, var aklımda bir kaç isim ama bu kızcağıza gidip de Duman, Gri, Kül, Bulut, Odun filan demek, kolaya kaçmak istemiyorum…

İsimlerini genelde kendileri bulur veya hakederler ancak uğraşmak lazım üzerinde, çalışıyoruz netekim…

Annem, bozma sen benim kurgu dünyamı şimdi öğle vakti. Ben de biliyorum her akşam eve gittiğimde iki kediye birden hesap verdiğimi de, okurun bunu bilmesine ne gerek var şimdi ?

Kedi Defteri
10 Ekim 2011, 12:13

Sevgili kendini “o kedinin sahibi” sanan adam, Duman, Gri, Kül, Bulut ve Zümrüt çok güzel isimler. Bence sen şansını zorlama, Zümrüt’e Zümrüt de.

O kedinin sahibi ( I choose the blue pills)
10 Ekim 2011, 12:24

Demem annem, Nataşa derim, Kyra derim, IO derim, Nike derim, Obradoviç derim, Taurasi derim ama Zümrüt demem. Kızıma uymuyor o isim.

Bu arada her erkeği yönetecek bir kadın lazım değil mi ? Aha benim de kısmetime düşen bu…

Kaderin hayatımı ortogonal olarak düzenlenmesi mi dersin, yoksa şeytan azapta gerek mi dersin…ne dersen de içinde bir sopa öğesi var…

canan aksu
10 Ekim 2011, 14:42

ahh ahh kendini bilmez “o kedilerin sahibi”, o evde dayak yemeyi hakkeden tek erkek. güzelim “şıkarık”ı “doktor jak şepırt” yaptın ses çıkartmadık ama bu kızcağızdan ne istiyorsun? sen bu kızcağıza nataşa de, iki elim kanda olsa istanbula ulaşır seni boğarım :) bunla yetinmem annene sizinki ece rus hatun aldı derim ve seni diri diri annene teslim ederim. bu da halalarından kediciklere hediye… :)

Kedi Defteri
10 Ekim 2011, 14:49

Yürü Canan! Kim tutar seni! Ağzına sağlık! :)

O kedinin sahibi ( I choose the blue pills)
10 Ekim 2011, 14:59

Kadın bakış açısı. Ne desek boş…

Orada on tane isim yazdık, gitti Nataşa’ya takıldı. Ama kimse IO’nun ne kadar estetik bir isim olduğunu (en azından anlam ve işaret ettiği mitolojik kişilik olarak) söylemiyor. Her ne kadar hikayeye bir yerde inekler filan karışsa da :) IO mühimdir.

Gelmeyin üzerime “Odun” olur kızınız…

Kedi Defteri
10 Ekim 2011, 15:33

Zeus’un kanına girdiği körpe İo, daha sonra senin de dediğin gibi Zeus tarafından karısının hiddetinden korumak için ineğe dönüştürülmüştür. Ama İo’nun çektiği çile bununla da kalmamıştır, karısı kendisine bir de at sineği musallat etmiştir annem. Sen Zümrüt’e bunu mu reva görüyorsun?

Yeşim
11 Ekim 2011, 09:35

:D yorumlar da başlı başına bir yazı olurmuş. Kızınız çok tatlı birlikte uzun yıllarınız olsun :) )

Kedi Defteri
11 Ekim 2011, 12:01

Amiiin Yeşimciğim :) . Kendini “o kedinin sahibi” sanan adam, kedilerinden bahsedildi mi yorum olayını biraz abartıyor işte. En nihayetinde o da bir renk bir doku yaşamımızda :) .

O kedinin sahibi ( I choose the blue pills)
11 Ekim 2011, 20:51

Site sahibi, ben şimdi bu yorumda sanki yorum yazmamdan memnun değilmişsiniz gibi bir his aldım. Doğru mu hissediyorum ? Okura bir açıklasanız şu konuyu ?

Yeşim teşekkür ederim. Her kedi sahibine aynısını diliyorum :)

Kedi Defteri
11 Ekim 2011, 20:54

Yok annem, sen yaz, ben okurum. Web siteleri yazmakla aşınmaz netekim :) .

canan aksu
15 Ekim 2011, 10:16

ey kendini “o kedilerin sahibi” sanan adam… bu ne alınganlık. sen senelerdir bize ne laflar söylüyorsun da alınmıyoruz. hayırdır??? :) )

O kedinin sahibi
18 Ekim 2011, 17:06

Kızın adını “Hemşire” koydum… İtiraz kabul edilmez. Duyurulur.

Kedi Defteri
18 Ekim 2011, 17:30

Komiser Murat gibi, Hemşire Zümrüt… Vatana, millete, kedi ve insan camiasına hayırlı olsuuun.

Yorum yaz