INDEX

ARA BUSCA SEARCH

ÜYE OL

KATEGORİLER

Nisan 2024
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Eyl    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
RSS

KARDAN KEDİ

Aybige Mert

GATO DE NIEVE

SNOW CAT

Foto ©Aybige Mert

Foto ©Kenan Eren

Londra karlar altındaaa! Dün akşam lapa lapa yağmaya başladı. Hava o kadar soğuk ve kuruydu ki, bir saat içinde tüm şehir karla kaplanmıştı. Önce gidip bol baharatlı, iç ısıtan bir Hint yemeği ziyafeti çektik, sonra mahalle pub’ımızda biramızı içtik ilk karımızın şerefine (aslında birkaç gün önce bir-iki atıştırmıştı ama o kadarla kalmıştı).

Pub çıkışında sokakta bir tilki gördük. Bu memlekette sokaklarda kedi yerine sincap, köpek yerine tilkiler dolanıyor çünkü. Sokaklarda kedi görüp de sevemediğim için bir yıldır naralanıp duruyordum ama kar yağınca ilk defa iyi ki sokak kedisi köpeği yok diye sevinmeden edemedim. Sonra Trafalgar Meydanı, Big Ben, Westminister dolaylarına uzanıp karlı Londra gecesi fotoğrafları çektik.

Sabah kalktığımızda kar durmuştu ama terasımız dahil her yer bembeyazdı. Önce Regent Canal’a uzanıp kanal boyunda yürüyüş yaptık, fotoğraf çektik. Yanımızda götürdüğümüz ekmeklerle kraliçe hazretlerinin kuğularını, ördeklerini besledik. (Londra’da parklardaki, kanallardaki, göletlerdeki bütün kuğu, kaz, ördek nüfusu kraliçenin malı). Sonra güzel bir kahvaltı ziyafeti çektik ve tam bir yıldır beklediğim an geldi, terasa fırlayıp Londra ellerinde ilk kardan kedimi yaptım.

Havuçları bir-iki gün önce yemeğe kullandığımız için, burnu ışgından, gözleri terasta yetiştirdiğimiz nanelerin yapraklarından, bıyıkları da kürdandan oldu kardan kedimin. Şimdi bıraktım, terastan sokaktan gelip geçenlere göz kırpıyor.


Yorumlar


Depresif Ayu
05 Şubat 2012, 18:55

Aman da iki sevimli beraber foto çektirmiş :)

Nane gözlü kedicik çok güzel arkadaşım. Işgın nedir ama google dan bulduğum şeyler tam aydınlatmadı. Ravend bu mu acaba?

Kedi Defteri
05 Şubat 2012, 20:05

Çok naziksin Depresif Ayucuğum :) . Evet, ışgın, nam-ı diğer ravend, ecnebicesi :) rhubarb. Yaprakları zehirli olduğu için tüketilmeyen, sadece pembe (kartsa yeşile çalan) sapları tüketilen zerzevat cinsi. Mayhoş tadı çok güzel. Tek başına ya da çilekle birlikte turtaya yakışıyor, reçeli yapılıyor, votkanın içine atıp ışgın aromalı votka elde ediliyor. Faideli bir zerzevat anlayacağın :) .

defne
06 Şubat 2012, 18:35

Şahane olmuş Snow-cat. Garip İngiltereye böyle garip kedi kardanadam yakışır. Aynı şaşkınlığı caddede karşıdan karşıya geçerken tilki gördüğümde yaşamıştım. Bir defasında da yavru ceylan gördüm. Tavşanlar ve sincaplar ise sebil gibi. Kediler biizim yaşadığımız güney tarafında bazen sahipleri salınca çıkıyorlar dışarı ama sevemezsin hem sevdirmiyorlar hem de sahipleri perde arkasından gözetliyor. Her an arkanda bir polis bulabilirsin. Her neyse keşke karlı Londra manzaralarından da bir iki foto koysan. Özlemimiz azalır. Her şeye rağmen Londrayı özellikle gecelerini özlüyorum.

Kedi Defteri
06 Şubat 2012, 19:47

Defneciğim, bizim mahallede de var kabarık, boz renkte tüyleri olan nazar boncuklu tasmalı bir kuzu. Yere yakın, pofuduk ve arıza gidişi yüzünden Sansar diyorum ben ona. Evin karşı sokağı olan, mahalle pub’ımızın sokağında yaşıyor. Önceden akşamları gezmeye çıktığından, onu görebilmek, sevdirsin diye yalvarmak için pub saatimizi veletin sürtme saatine göre düzenlemiştik. Sonra buluşmalara gelmez oldu.Geçen gün sabahın altısında gördüm dolanırken, lûtfedip okşattı kendini. Ne yapsam, sabah altıda sokaklara mı dökülsem Sansar’ın aşkına diye düşünüyorum :) . Karlı Londra fotoğraflarını -üşenmeyi bırakırsam- bir ara A Cat From London’a yükleyeceğim.

malotti
07 Şubat 2012, 13:33

kafasi acayip guzel olmus :) yanaginiza sicacik bir opucuk kondurmak istedim. naneli gozleri, kurdan biyiklari da cok yaratici buldugumu soylemeliyim :) isgin’i sayenden ogrendim aybige. ne guzel bir seymis. yasadigim yerde sadece market manavlarindan alisveris yapabiliyorum onlarda da goremedim. semt pazarlarinda var midir bir bakacagim…

Kedi Defteri
07 Şubat 2012, 15:41

Meralciğim, eldeki sınırlı malzemeyle ve aman karlar erimeden yapayım acelesiyle yaptım ama ben de çok sevdim bu kediyi, senin de beğenmene sevindim :) . Bu arada, benim gibi çok tatlı dondurma yiyemeyenler için, ışgının dondurması da çok güzel oluyor hafif mayhoş :) .

Gülhan
07 Şubat 2012, 23:28

Ne kadar da güzel olmuş kardan kedi :) Kedisiz bir yer düşünmem mümkün değil benim.Malum Bodrum sokakları kedilerle dolu.Sevimli ve bakımlı kediler.İyiki varlar :)

Kedi Defteri
08 Şubat 2012, 01:58

Teşekkürler Sevgili Gülhan :) . Çok eksik kalıyor kedisiz her şehir bence de. Türkiye’ye gidince anlıyorum orada ne kadar şanslı olduğumuzu ve orada olduğum süre boyunca, sokakta gördüğüm her kediye yanaşıp laf atıyorum. Şero’ya ve diğer Bodrum kedilerine sevgiler. Gerçekten de iyi ki varlar :) .

Yorum yaz