INDEX

ARA BUSCA SEARCH

ÜYE OL

KATEGORİLER

Mart 2024
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Eyl    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
RSS

BİR JIMMY SMITH ALBÜMÜ: THE CAT

Aybige Mert

UN ALBUM DE JIMMY SMITH: THE CAT

A JIMMY SMITH ALBUM: THE CAT

Beyoğlu’ndaki Lâle Plak, İstanbul’da sevdiğim ve varlığını uzun bir süre daha sürdürmesini umduğum mekânlardan biri. Başka yerlerde rastlayamayacağınız çok güzel albümler satmasının dışında en sevdiğim yanlarından biri de, hâlâ plâk bulabileceğiniz yerlerden olmasıdır. Bu küçücük dükkânın vitrini, önünden her geçişte beni bakmak için duraklatır, Kerim’le içine her girdiğimizde de mutlaka elimizde birkaç albümle çıkarız.  Jimmy Smith’in The Cat (Kedi) albümünün uzunçalarını Lâle Plâk’ta bulup, evdeki Dual pikapta dinlemek için almıştım. Daha sonra başka bir yerde de CD’sini bulup edinmiştim.

27-29 Nisan 1964 tarihleri arasında  New Jersey’deki Van Gelder’s Kayıt Stüdyosu’nda kaydedilmiş olan albümün aranjörlüğünü ve şefliğini Lalo Schifrin yapmış. Kompozitör Lalo Schifrin, The Cat ile bir de Grammy Ödülü kazanmış. Albümde, orgdaki Jimmy Smith’e, trompetlerde Ernie Royal, Bernie Glow, Jimmy Maxwell, Marky Markowitz, Snooky Young, Thad Jones, kornolarda Ray Alonge, Jim Buffington, Earl Chapin, Bill Correa, trombonda Billy Byers, bas trombonda Tony Studd, tubada Don Butterfield, gitarda Kenny Burrell, bas gitarda George Duvivier, vurmalı çalgılarda Phil Kraus, davulda Grady Tate eşlik etmiş. Albümün kapak fotoğrafını ise Ken Whitmore çekmiş.

Albüme adını veren The Cat, yapımcılığını MGM’in üstlendiği Joy House filminde kullanılan parçalardan biri. Albümdeki parçalar arasında aynı filmden ayrıca, filmin ana müziği Theme From Joy House ve Jimmy Smith’in dostu ve filmin oyuncularından biri olan Alain Delon için yazdığı Delon’s Blues da bulunuyor.


Yorumlar


Pingbackkedidefteri.com » BİR ALBÜM: KARA KEDİNİN AYAKİZLERİ
24 Ekim 2011, 00:09

[...] Kedi Defteri’nde daha önce sözünü ettiğim ve sevdiğim küçük dükkânlardan biri olan Lâle Plâk’tan [...]

Yorum yaz