INDEX

ARA BUSCA SEARCH

ÜYE OL

KATEGORİLER

Nisan 2024
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Eyl    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
RSS

BEBEK ASLANLAR

Aybige Mert

LOS LEONES BEBÉS

THE BABY LIONS

Foto © Aybige Mert

Foto ©Kerim Ökten

Foto ©Kerim Ökten

Foto ©Kerim Ökten

Foto ©Aybige Mert

Foto ©Kerim Ökten

Foto ©Aybige Mert

Afrika’da, vahşi hayvanları doğal ortamlarında gözlemleyebildiğimiz koruma alanlarında, onlara en fazla bir-iki metre yaklaşabildik ve bu süre içinde hep kiraladığımız arabamızın içindeydik. Nedeni, bazılarında arabadan çıkmanın kesinlikle yasak olması (bkz: Geçen sene aslan maması olmuş fotoğraf heveslisi Japon örneği), bazılarında da arabadan inmek tamamen sizin kendi sorumluluğunuzdadır, vahşi hayvan ham yaparsa bizi bağlamaz anlamına gelen uyarı levhaları olması. İlk örnekte cesuruz ama aptal değiliz deyip arabadan seyrettik arkadaşları, ikinci örnekte ise adımları sıklaştıralım, inşallah maşallah diyerek kazasız belasız döndük arabaya.

Ama ta Afrika’ya gidip bir kediyi sevmeden, ellemeden, mıncıklamadan dönersem çatlarım diye, bu isteğimin mümkün olduğu ve bir koruma alanının içinde bulunan bir bebek aslan kreşine gittik. Kerim’le birlikte, bir bakıcının eşliğinde önce, kaç haftalık olduklarını bilmediğim ama  üç kardeş bebecik aslanın bulunduğu telle çevrili alana girdik. İlk fotoğraflardaki bu veletlerle bir yandan oynayıp bir yandan fotoğraflarını çekmeye çalışırken çok eğlendik. Hem çocuk, hem de kedi oldukları için evdeki küçük kara panterimizden alışık olduğumuz oyunları oynadık: Şimdi ben senin omzuna atlayıp ısırayım, şimdi ben senin saçlarını ısırıp çekeyim, şimdi ben senin dirseğinden ısırık alayım…vs.

Oradan sekiz aylık ve biraz daha iri olan diğer üç kardeşin yanına geçtik. Yine çocuk ve yine kedi oldukları için, oyun isteğinde değişen bir durum yoktu. Ama kilo açısından topaç gibi oldukları için oyun bir üst seviyeye taşındı. Hatta biri, tepişirken bir ara Kerim’i neredeyse yere deviriyordu. Bunların bir de, koşup üstüne tırmanıp, tepeden biraz etrafı dikizleyip, sonra kayarak aşağı indikleri bir kaydırakları vardı. Oradaki oyunlarını izlemek de çok eğlenceliydi.

Neyse, sonuç olarak ben muradıma erdim, darısı sizin başınıza.


Yorumlar


ebrulikedi
28 Şubat 2012, 18:01

amin.
bu fotoğrafı gördüğümden beri eşimin başının etini yiyiyorum.afrika afrika diye:)

Kedi Defteri
28 Şubat 2012, 20:51

Amin ebrulikediciğim. Bizim gittiğimiz Güney Afrika Cumhuriyeti ve Swaziland insana kendini o kadar da Afrika’da hissettiren memleketler değildi ama (Kenya vs daha öyleymiş), sırf şu kedi aşkını yaşamak için bile gitmeye değer. Asla unutmayacağım anlardı… Umarım senin de büyük kedi anılarını okuruz en kısa zamanda.

Yorum yaz