INDEX

ARA BUSCA SEARCH

ÜYE OL

KATEGORİLER

Nisan 2024
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Eyl    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
RSS

CLARENS’TAKİ VALLEY CATS CAFÉ

Aybige Mert

VALLEY CATS CAFÉ EN CLARENS

VALLEY CATS CAFÉ IN CLARENS

Foto ©Aybige Mert

Afrika yolculuğumuzun başlangıç noktası olan Johannesburg’dan (yerlilerinin deyişiyle Jo’burg) okyanus kıyısındaki Durban’a giderken, yolun ortasına denk gelen bir noktada, küçük ama pek meşhur bir kasaba olan Clarens’a sapıp bir gece konakladık.

Clarens’a gelenlerin  -biz de dahil olmak üzere- çoğunluğunu, hemen yakınındaki Golden Gate Milli Parkı’nın ziyaretçileri oluşturuyor. Clarens, gündoğumunda ve günbatımında kızıl renge bürünen manzarasıyla meşhur bu bölgenin, konaklama noktası. Lonely Planet’in yazdığına göre, 4500 kişi nüfuslu bu küçük kasabanın ziyaretçileri arasında Brad Pitt ve İngiltere Prensi Harry gibi ünlüler de varmış.

Çoğunluğu, yöresel bir malzeme olan kumtaşından yapılmış tek ya da iki katlı binalardan oluşan ve tamamı yürüyerek 15 dakikada gezilebilen Clarens’ta dolanırken, dükkânların, lokantaların ve kafelerin camlarındaki, vitrinlerindeki noel süsleri ve “Temmuzda Noel” yazısı dikkatimizi çekti. Sıcak yaz aylarına denk gelen gerçek noelde, ağır noel yemeklerini ve tatlılarını yiyemedikleri ve o havada noel ruhunu hissedemedikleri için, bazı diğer güney yarımküreliler gibi,  Clarenslılar da her yıl, onların kışına denk gelen temmuz ayında sanki noelmiş gibi etrafı süsleyip mükellef noel yemeklerini yiyiyorlarmış.

Bu kandırıkçı noele katılan mekânlardan biri de Valley Cats Café idi. Eh, doğal olarak biz de Clarens’taki uzuuuun yürüyüşümüzde molayı, adında kedi olan bu kafede verdik ve temmuz ayında yalancı noelin tadını çıkardık.

Yorum yaz