INDEX

ARA BUSCA SEARCH

ÜYE OL

KATEGORİLER

Nisan 2024
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Eyl    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
RSS

HOWICK ŞELALERİ’NDEN SKY

Aybige Mert

SKY DESDE LAS CASCADAS DE HOWICK

SKY FROM HOWICK FALLS

Foto ©Aybige Mert

Güney Afrika’dan devam. Clarens’tan Durban’a giderken hızlı otoban sürüşü yerine geze geze gitmeyi seçtik ve Kwazulu Natal bölgesinin meşhur rotalarından biri olan Midlands Meander boyunca kıvrıla kıvrıla, manzarayı seyrederek yol aldık. Yol üzerindeki mola noktalarımızdan biri, Durban’a yaklaşık 100 km. uzaklıkta ve Umgeni Nehri üzerinde bulunan, 95 m. yüksekliğindeki Howick Şelalesi’ydi.

Kısa bir şelale ziyaretinden ve biraz fotoğraf çektikten sonra midemizden gelen sese kulak verip, daha önceden varlığını tespit ettiğimiz şelale manzaralı Yellowwood’da öğle yemeği yemeğe gittik. Çok şık ve sıcak dekorasyonlu bir evden dönüştürülmüş olan restoranda, kış olduğu için içerde şömine ateşi yanında yiyenlerin dışında, bir de dışarıdaki masaların birinde müşteri vardı. Güney Afrika’nın kışı -bazı sıradışı günler hariç- bizim ilkbaharımız gibi olduğundan, güzel havanın tadını çıkarmak için biz, evin önündeki şelale manzaralı çimenliğe serpiştirilmiş piknik masalarında yemeği tercih ettik.

Fotoğraftaki güzeller güzelini de orada gördük. Bahçedeki diğer müşterilerin masasında, Halkla İlişkiler Müdiresi görevini yerine getiriyordu. Bizim geldiğimizi görür görmez hoşgeldiniz demeye geldi. Yemek siparişlerimiz gelene kadar tahta masanın üzerinde bir Kerim’e bir bana dönerek kıvrıldı, gerindi, cilve yaptı, kendini mıncıklattı. Yemekler gelince de cilveli bir dişi kedi olarak, gitti Kerim’in kucağına yerleşti ve lokmalarımızı saymaya başladı: Birinci lokma, bana vermedin. İkinci lokma, bana vermedin. Üçüncü lokma, hâlâ bana vermedin…

Tabaklar boşalana kadar masada bize eşlik eden Sky, sonra birden “Benim yapmam gereken bir işim vardı…”  deyip gitti. (Bu arada yolunuz düşerse Yellowwood’un mönüsü çok kapsamlı ve yemekleri süper. Kedinin önerisi: Tavuklu turta)

Yorum yaz