INDEX

ARA BUSCA SEARCH

ÜYE OL

KATEGORİLER

Nisan 2024
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Eyl    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
RSS

MTUNZİNİ’DEKİ THE FAT CAT CAFÉ

Aybige Mert

THE FAT CAT CAFÉ EN MTUNZINI

THE FAT CAT CAFÉ IN MTUNZINI

Foto ©Aybige Mert

Hint Okyanusu kıyısında bulunan ve Güney Afrika’nın en büyük üçüncü şehri olan Durban’dan sonraki durağımız Cape Vidal’di. Cape Vidal, Güney Afrika’nın en güzel ve bakir plajlarından biri ve iSimangaliso Wetland Park isimli milli parkın içinde yer alıyor. Hint Okyanusu kıyısında, kilometreler uzunluğunda, gepgeniş, boş denecek kadar sakin bir plaj ve plajın hemen arkasında yükselen kum tepeleriyle zebra, yaban domuzu, hipopotam, maymun, antilopgiller, leopar gibi birçok çeşit vahşi hayvanın barındığı orman ve sulak alan. Plajda envai çeşit pati izine rastlamak mümkün.

Kwazulu Natal bölgesinde, Durban’dan Cape Vidal’e doğru sahile paralel (ama çok az bölümünde kıyıdan) ilerlerken, Mtunzini isimli bir sahil kasabasına saparak, The Fat Cat Café’de kahve molası verdik. The Fat Cat’in varlığından önceden haberdar olduğumuz için, molayı özellikle buraya denk getirdik. Kasabanın girişinde ve tepelik bir bölümünde bulunan bu minicik kafe, küçük ahşap terasından seyredilen Hint Okyanusu manzarasıyla çok hoşumuza gitti. Kafenin adının kedili olması ve manzara eşliğinde içtiğimiz süper kahve dışında, ev sahibimizin de bir kedi olması bizi ayrıca sevindirdi.

Son fotoğrafta gördüğünüz arkadaş, kafeye adını vermiş olan, on üç yaşındaki ev sahibimiz Fat Cat. Sabahın erken ve serin saatinde, içerde minderlerine büzüşmüş ve yaz gelse de iliğim kemiğim ısınsa der gibi bakan haliyle pek öyle görünmese de, kendisi ziyaretçi seven bir arkadaş. Yolunuz düşerse kendisini ziyaret etmeyi unutmayın.

Yorum yaz