INDEX

ARA BUSCA SEARCH

ÜYE OL

KATEGORİLER

Nisan 2024
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Eyl    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
RSS

NEVİN İŞLEK

Aybige Mert

NEVIN ISLEK

Foto ©Aybige Mert

2002 yılının Ocak ayında Galeri Oda’da açılmış olan Nevin İşlek-Mehlika Baş ortak sergisinden, televizyondaki bir kültür-sanat programı sayesinde haberdar olmuştum. Programda, açılacak olan sergiden görüntüler gösterilirken, 1936 Tekirdağ doğumlu ressam Nevin İşlek’in yaptığı bu güzel resim de birkaç saniye göründü ekranda. Resmi görür görmez bayıldım ve doğal olarak, serginin açılış günü Kerim’le kendimizi bu resmin karşısında bulduk.

Anne-kız ressamların her ikisinin de ellerinden çıkmış birbirinden güzel kedi resimlerini seyretmeye doyamadık. Kendime sergiden, Mehlika Baş’ın camaltı resimlerinin en beğendiklerimden, o anki bütçeme uygun olan birini (önceki yazıdaki resmi) hediye ettim. Sergideki en sevdiğim resim olan bu yukarıdaki resmi ise, o ay başka önceliklerim olduğu için almamaya karar verdim. Ama önünden ayrılamadım, dakikalarca seyrettim. Resmi sevme nedenim sadece kedi resmi olması değildi. Çok sevdiğim üç şeyi bir arada bulunduruyor olmasıydı: Kedi, deniz ve yolculuk.

Neyse, sergiden, aldığım resmin sevinciyle ama bu güzel resimden ayrı kalmış olmanın burukluğu ile ayrıldım. Birkaç hafta sonra Kerim eve elinde kocaman bir hediye ile geldi ve bana uzattığı paketi açtığımda da içinden bu resim çıktı!

Meğer ertesi gün Kerim, Galeri Oda’nın, o sergide tanıştığımız ve daha sonraki ziyaretlerimizde kendisiyle ahbaplık etmeye devam ettiğimiz tatlı dilli sahibesi Fatma Hanım’a gitmiş ve resmi bana hediye etmek üzere satın almış. O gün bugündür, resim salonda, Kerim’le yayılmayı sevdiğimiz koltuğun tam karşısında asılı duruyor ve ona her baktığımda yüzüme bir gülümseme yayılıyor.

Kedi, deniz ve yolculuk…


Yorumlar


Fatma Ekeman
19 Ocak 2011, 19:49

Merhaba Aybige,
Müthiş bir site yapmışsın. Demek artık kediler evlere değil sadece, aynı zamanda sitelere de hakim olmaya başladı. 22 Şubat’ta bir karma açılacak. Konu kar olacak ve kedili resimler de olacakİ kar ve kedi. Bekleriz. Kutlar, hayırlı olmasını dilerim. Kolay gelsin. Selamlar…

Kedi Defteri
20 Ocak 2011, 00:42

Merhaba Fatma Hanım,
Kedi Defteri’ni beğendiğinize sevindim. Bu sefer imkânsız gibi görünüyor ama en kısa zamanda bir Galeri Oda sergisinde daha görüşmek üzere. Sevgiler…

nihal SAĞLAM (YEŞİLKÖY)
07 Mart 2011, 20:47

Nevin Teyze ben Yeşilköy den Nihal Mehlika nın arkadaŞI…
çOK GÜZEL VE ÖZGÜN ÇALIŞMALAR BUNLAR…HARİKASINIZ

SEVGİLERİMLE

Yorum yaz