INDEX

ARA BUSCA SEARCH

ÜYE OL

KATEGORİLER

Nisan 2024
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Eyl    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
RSS

KEDİLİ CAM KÜLTABLASI

Aybige Mert

EL CENICERO DE CRISTAL CON GATO

GLASS ASHTRAY WITH CAT

Foto ©Aybige Mert

Birkaç yıl önce, özellikle 1950’lerde tasarladığı cam objeleri oldukça ünlü olan sanatçı Carl Erickson’ın, kedili yeşil bir kültablasını görmüştüm. Yıllardır binlerce kedili obje gördüm, onlarcasını satın aldım ama bu cam tasarımın benzerini bile görmemiştim daha önce. O gün bugündür de arıyordum ve hiçbir yerde bulamıyordum. Ta ki pazartesi gününe kadar.

Pazartesi sabahı Kerim’le trene atlayıp İngiltere’nin güney kıyısındaki Brighton’a gezmeye gittik. Müzesi kapalı olduğu için orayı gezmeyi bir sonraki sefere bırakıp, çakıllı plajında yürüdük, deniz kabuğu topladık, ciğerlerimizi iyot kokusuyla doldurduk, meşhur iskelesi Brighton Pier’de yürüdük, sokaklarında dolandık. Hatta kulağa inanılmaz gibi gelse de, güneşte kediler gibi mayıştık. (İnanılmaz olan güneş tabii ki).

Ve tabii ki antikacıları ve bit pazarını tavaf ettik. Eski eşya kokusunu içimize çekerek her biri ayrı öykü anlatan eşyaların arasında dolaşırken, Kerim “Bak, yukarıda ne var” diyerek bir dolabın üzerini işaret etti. Veee, oradaydı işte! Kaç yıldır aradığım kedi, tozlu bir dolabın üzerinde mavi mavi geriniyordu.

Murano camını andıran bu kedili kültablası, normalde bu tür cam objelerde adet olduğu üzere yapıştırılan etiketi taşımadığı için, kimin tasarımı veya kaç yılında üretilmiş henüz bilmiyorum ama pazartesi gününden beri ağzım daha bir kulaklarımda gezdiğimi söyleyebilirim. Sağol Kerimciğim!


Yorumlar


Cileksuyu Sibel
10 Nisan 2011, 01:28

Aybige’cim sende mi Ingilteredesin,ne guzelllll…cosmosla isbirligi yapmissin bak cikivermis karsina ne guzel :) ben bu kultablasina kiyamazdim ama soyliim,kimse sigarasini ustunde sondurmesin,cerezlik olsun :)

Kedi Defteri
10 Nisan 2011, 02:26

Daha ocak sonundan beri Londra’dayım Sibelciğim. Çerezlik iyi fikir. Bende de şekerlik/lokumluk çağrışımı yapmıştı ilk gördüğümde. Şöyle tarçınlı, susamlı, fındıklı akide şekerlerini dolduruveririm ben ona :)

Pingbackkedidefteri.com » ÉMILE GALLÉ KEDİLERİ
27 Temmuz 2011, 00:25

[...] [...]

Yorum yaz