INDEX

ARA BUSCA SEARCH

ÜYE OL

KATEGORİLER

Nisan 2024
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Eyl    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
RSS

SERGE VAN KHACHE KEDİLERİ

Aybige Mert

LOS GATOS DE SERGE VAN KHACHE

SERGE VAN KHACHE’S CATS

Geçen hafta Kerim’le Paris’teydik. Hava muhteşem ve 30 derece civarındaydı, bir hafta boyunca Paris’te pastırma yazının tadını çıkardık. Sergi ve kitapçı ziyaretleri, güzel gıdalarla mideye ziyafet (canım peynirler, şaraplar…), zarif görünümlü, zarif giyimli Parislilerle göze ziyafet (Londra’yı ve apukurya maskarası tarzı moda anlayışını gördükten sonra, varsın Parizyenler burnubüyük olsunlar, üç yaşındaki çocuğuna kadar şıklar, zarifler) ve bol bol yürüyüş sonrası, elimiz kolumuz kedili ganimetlerle dolu bir şekilde, Londra’ya, kışa geri döndük.

Paris’e her gidişte mutlaka yolumuzun düştüğü, sanat galeriyle ve kafelerle çevrili bir meydan var: Place des Vosges. Buradaki galeriler, kapalıyken de şıkır şıkır aydınlatılmış oluyorlar ve oradaki sergileri gece, ortalıktan el ayak çekildikten sonra gezmek hoşumuza gidiyor.

Fotoğrafını çektiğim bu resim, oradaki sergilerin birinden, ressam Serge Van Khache’ın bir eseri. Van Khache, 1946 Angoulême doğumlu. Fransız bir anne ve Uzakdoğulu bir babanın oğlu olan Van Khache, Angoulême Güzel Sanatlar Okulu’nda desen ve resim eğitimi almış, bir yandan da babasından fotoğraf öğrenmiş. Paris’e yerleşip fotoğrafçılık ve illüstratörlük yapmaya başlamış. Lui, Playboy, Vogue gibi dergilere çalışmış. Daha sonra kendini tamamen resme vermiş ve sadece bu alanda çalışmaya başlamış.

Flaman ustaların tarzını benimseyen ve sanatına Uzakdoğu sanatından de etkiler katan Serge Van Khache’ın eserlerini, yıl boyunca sürekli sergilendikleri Galerie Mickael Marciano’da görebilirsiniz.

Yorum yaz