INDEX

ARA BUSCA SEARCH

ÜYE OL

KATEGORİLER

Nisan 2024
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Eyl    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
RSS

CHAT-EN-OEUF VE TASTE OF CHRISTMAS

Aybige Mert

CHAT-EN OEUF Y TASTE OF CHRISTMAS

CHAT-EN-OEUF AND TASTE OF CHRISTMAS

Foto ©Aybige Mert

Chat-en-Oeuf şaraplarıyla olan ilişkimizden daha önce sözetmiştim Kedi Defteri’nde. Hani şu Kerim’in de benim de Paris’te döne döne aradığımız ve bulamadığımız ve sonunda Londra’da bir süpermarkette karşımıza çıkan kedili şarap.

Aralık başında yine çıktılar karşıma, hem de bu sefer bir noel panayırında. Londra’da gün geçmiyor ki yeni bir etkinlik olmasın. Bu periyodik etkinliklerden, benim en sevdiğim gruplardan biri, gıda ile ilgili olanlar.

Bunlardan, dünyanın en iyi restoran festivali olarak ün yapmış olan Taste of London’a haziranda gitmiş ve çok sevmiştik. Londra’nın büyük parklarından biri olan Regent’s Park’ta dört gün boyunca kurulan bu panayırda, şehrin en ünlü restoranları standlar kuruyor ve yine şehrin en ünlü aşçıları yemekler pişiriyor. Her restoranda üç-dört seçenek oluyor. Siz de, giriş biletiyle birlikte aldığınız, panayır para birimi olan Crown kuponlarınızla (2 Crown = £1) istediğiniz şefin yemeklerini tadıyorsunuz. Böylece bir günde kentin birçok ünlü restoranının birden lezzetlerini tatmış oluyorsunuz. Panayır alanında ayrıca yemek kitapları, peynir, şarküteri, mutfak malzemeleri, el yapımı çikolatalar, dünyanın her yerinden şaraplar, baharatlar satan standlar da açılıyor.

Yazları yapılan Taste of London’ın tadı damağımızda, aralık başında da onun kış versiyonu olan Taste of Christmas’a yollandık. Kış olduğu için ExCel fuar alanında yapılan bu panayır da aynı mantıkta işliyor ama restoran sayısı diğerine göre çok daha azdı, bol bol şarap, peynir, çikolata standı vardı, bir de Jamie Oliver ve çılgın hayran kalabalığı durumu vardı.

Özet: Taste of London, Taste of Christmas’a beş basar. Chat-en-Oeuf, Paris’te bulunmayan ama İngiltere’de sürekli karşınıza çıkan bir kedili Fransız  şarabıdır. İlk el yapımı Japon mutfak bıçağımıza kavuştuk, mutluyuz, gururluyuz.


Yorumlar


defne
15 Aralık 2011, 23:04

Ben de en iyi Fransız şaraplarını İngiltere de içtim.:))))

Kedi Defteri
16 Aralık 2011, 01:32

Defneciğim, şarap konusunda da bira konusunda da bir bolluk bereket ortamı var bence de bu memlekette :) .

Depresif Ayu
18 Aralık 2011, 15:20

Jamie Oliver çok pis bir şef yaaaa. Onun yemek yapmasını izlerken bazen midem bulanıyor. Herşeye 10 parmak dalıp ellerini yıkamadan mutfaktaki herşeyi elliyor ııyykkkkk :)

Kedi Defteri
18 Aralık 2011, 17:09

O daldırdığı parmakları yalayıp, bir daha dalıyor yemeğin içine bir de. İki kere rafine kendisi hijyen konusunda yani Ayucuğum :) .

Yorum yaz